Kanelkos

5 lekre oppskrifter med smak av kanel.

Sist oppdatert
Julen nærmer seg med stormskritt, og hva er vel da bedre enn å kose seg litt ekstra - med en smak av kanel?

Les også: Superbillige middagstips!

Les også: Fruktige kaker

Les også: Lavkarbosnacks!


Her er fem lekre oppskrifter, like gode til dessert, som kveldssnacks, en smakelig gave eller noe søtt til kaffen.

5 søte oppskrifter med kanel:

Kanelpinner
En porsjon gir cirka 40 pinner.

Ingredienser:
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 300 g hvetemel
  • 1 eggeplomme
  • 1 eggehvite
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • Slik gjør du det:
    Ha smør og melis i en bolle og visp det hvitt og luftig. Bruk melis, for ellers vil ikke deigen henge sammen. Tilsett så hvetemel og eggeplomme og rør dette raskt inn slik at det blir en fin masse. Trill deigen i cirka 1 cm tykke pølser og del dem i 6 cm lange pinner. Bland sammen sukker og kanel. Rull pinnene først i eggehvite før du ruller dem i sukker og kanelblandingen. Stek kakene i cirka 10 minutter på 180 grader midt i ovnen.

Eplepannekake med kanel
Gir cirka 4 porsjoner

Ingredienser:
Pannekakerøre:
  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • ½ ts salt
  • 4 stk egg
  • Cirka 2 ss smør til steking
  • 6 stk epler
  • 1 dl rosiner
  • Cirka 3 ss sukker
  • 2 ts malt kanel
  • Slik gjør du det:
    Lag pannekakerøre av mel, melk, salt og egg. Skrell eplene og skjær dem i båter. Legg eplebåtene i en smurt langpanne, 30-40 cm, ha i rosiner og hell over pannekakerøren. Stek ovnspannekaken ved 225 grader i 25-30 minutter til den har stivnet og fått gulbrun farge. Ta formen ut av ovnen og dryss over sukker og kanel, og skjær pannekaken i biter. Serveres gjerne med iskrem ved siden av.

    Jordbærdessert med kanel og appelsin

    Ingredienser:
  • 400 g jordbær
  • 75 g sukker
  • 1 appelsin
  • 1 kanelstang
  • Slik gjør du det:
    Børst skallet på appelsinen godt og skjær 1/3 av skallet i tynne strimler. Kok opp sukker, appelsinskallet, kanelstang og appelsinsaft fra hele appelsinen. La stå og trekke i 10-20 minutter, til kanelsmaken har begynt å spre seg.

    Rens bærene, hell sausen over, gjerne med noen ekstra appelsinstrimler, og kanskje noen båter appelsin.

    Kanel-Pannacotta med eplebåter stekt i råsukker 4 porsjoner

    Ingredienser:
  • 3 dl matfløte
  • 1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi
  • 2 kanelstenger
  • Gelé:
  • 1 ½ dl eplejuice
  • 3/4 dl Dansukker Gelésukker Multi
  • Eplebåter:
  • 2 epler
  • 1-2 ss smør eller margarin
  • 2 ss Dansukker Demerarasukker
  • Slik gjør du det:
    Kok opp fløte og kanel i 2 minutter. Ta bort kanelstengene. Legg i gelésukkeret og kok i 30 sekunder. Hell oppi 4 porsjonsglass. Settes i kjøleskap.

    Kok opp juice og gelésukker. Avkjøl litt. Fordel geleen over den stivnete pannacottaen. Sett dem i kjøleskapet til de skal spises.

    Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter. Stek i matfett og sukker til de blir nesten myke. Fordel dem på 4 asjetter. Sett pannacotta-glassene ved siden av. Server øyeblikkelig mens eplebåtene fremdeles er lunkne.

Søte kanelmuffins
1 porsjon gir cirka 12 muffins
Ingredienser:
  • 1 egg
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,75 dl finhakket eple
  • 0,75 dl sukker
  • 1,7 dl melk
  • 2 ss olje
  • 2 ts kanel
  • Slik gjør du det:
    Varm ovnen til 200 grader. Smør 12 muffinsformer. Pisk egget og bland inn alt det andre. Fordel blandingen på formene. Stek til de er gylne og lett brune i cirka 12-17 minutter.

    Kilder: Krydder.org, Matoppskrift.no, NRK.no, Dansukker.com
kanel_hoyde2 kanel_hoyde

Denne saken ble første gang publisert 22/11 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også