Hjemmelaget og sunt
Snacks du ikke bør gå glipp av!
Kjemp mot trangen til søtsaker og oppretthold energien med disse sunne snacksene!
Ingredienser
Ingredienser
- Sunt mel i posen
- Sunn på sekunder
- Enkle kostholdstriks
- Sunt og hjemmelagd:
Ovnsvarmede eplebåter med karri
Bekjemp trangen etter salt snacks med disse smakfulle chipsene
Ingredienser
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 2 spiseskjeer vann
- 2 teskjeer mild Indisk karri fra tube (eventuelt krydderbøsse)
- 8 epler skjært i tynne båter
- Slik gjør du det
Forvarm ovnen på 100 grader. Bland sitronsaft med vann og karri. Pensle båtene på begge sider med karrimiksen.
Spre eplene på en brett med bakepapir og varm de i ovnen cirka en time, eller til de er sprø og lysebrune.
Popkorn med ost og chili
Ingredienser
- 8 kopper popkorn
- 4 spiseskjeer smør
- 1 spiseskje chilipulver
- ¼ spiseskje urter, pepper og salt
- 1 spiseskje raspet parmesanost
- Slik gjør du det
Legg popkornet i en ren plastikkpose. Brødposer er ypperlig egnet til formålet.
Blans smør med chilipulver, urter, pepper og salt.
Bland oppi popkornposen og tilsett parmesanosten.
Rist posen for å blande alt godt før du serverer.
Sprøstekte hvetelefser
Deilig erstatning for potetgull
Ingredienser
- 5 hvetelefser (velg gjerne den grove typen)
- 1 spiseskje soyasaus
- ¼ peppersaus
- 2 spiseskjeer sesamfrø
- Slik gjør du det
Varm ovnen på 180 grader. Kutt lefsene inn i små firkanter, som du deler i to, slik at de blir triangler. Legg dem på bakepapir.
Bland soyasaus og peppersaus. Pensle over trianglene, og strø sesamfrø over. Stek i ovnen cirka 4 minutter til de er sprøe og gode.
Oppkuttet frukt - med sjokolade
Ingredienser
- 1 eple
- 1 banan
- 1 appelsin
- 1 pose nøtter; hasselnøtter, mandler, walnøtter
- 1 plate mørk sjokolade
- Slik gjør du det
Kutt frukten opp i små biter. Hvis du ønsker en mer eksotisk variant kan du kjøpe inn kiwi, mango, ananas og så videre. Hakk eller kutt nøttene
Smelt sjokoladen på svak varme, og bruk stikk tannpirkere inn i frukten og dypp i sjokoladen. Dypp deretter i nøtter før du legger på fat. Dermed er det klart til servering!
Kilde: Homemakers.com, Nrk.no
Denne saken ble første gang publisert 07/03 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.