Helgens kaloribombe: Pavlova

Pavlova ser imponerende ut og er alltid en vinner hos både store og små, men er veldig enkelt å lage. Her får en oppskrift som kan varieres i det uendelige!

Sist oppdatert
Pavlova er både frisk og mektig på en gang, og er perfekt som både dessert eller kaffekos.

Bunn:

6 eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenamel

1 ts vaniljesukker

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem

300 g bær eller frukt, for eksempel jordbær, bringebær, og blåbær, eller fersken, druer og melon.

Stekeovnen forvarmes til 250 °C.

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene stive. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen til marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten (tilsett et par ss sukker) til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær eller frukt.

Denne saken ble første gang publisert 25/05 2006, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også