Helgens godbit: Fastelavnsboller
Denne helgens godbit er selvsagt fastelavnsboller. Luftige, søte boller fylt med all slags godsaker er et must førstkommende søndag. Velbekomme!
100 g smør
3½ dl melk
1 pk (50 g) gjær
100 g sukker
½ ts kardemomme
½ ts salt
½ ts bakepulver
ca. 600 g hvetemel
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er fingervarmt.
Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, bakepulver, kardemomme og mel. Elt sammen til en lett og smidig deig.
La heve i ca 30 minutter, til deigen har doblet seg i størrelse. Del deigen inn i 16 emneer.
For alternative fastelavnsboller kan du putte en sjokolade- eller marsipanbit i bollene. Trill bollene jevne, og la etterheve i 30-45 minutter under plast. Pensle med egg, og stek i ovn på 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøl før du skjærer bollene i to, og legg på krem og syltetøy. Kremen blir ekstra god om du blander kremfløte med litt vaniljekrem.
3½ dl melk
1 pk (50 g) gjær
100 g sukker
½ ts kardemomme
½ ts salt
½ ts bakepulver
ca. 600 g hvetemel
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er fingervarmt.
Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, bakepulver, kardemomme og mel. Elt sammen til en lett og smidig deig.
La heve i ca 30 minutter, til deigen har doblet seg i størrelse. Del deigen inn i 16 emneer.
For alternative fastelavnsboller kan du putte en sjokolade- eller marsipanbit i bollene. Trill bollene jevne, og la etterheve i 30-45 minutter under plast. Pensle med egg, og stek i ovn på 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøl før du skjærer bollene i to, og legg på krem og syltetøy. Kremen blir ekstra god om du blander kremfløte med litt vaniljekrem.
Denne saken ble første gang publisert 16/02 2007, og sist oppdatert 30/04 2017.