Helgens godbit: Crepes suzettes
Helgens godbit er tynntynne pannekaker med sitrussaus, vaniljeis og mandeldryss. Kaloririkt, men fantastisk godt!
Crepes suzettes:
2 dl hvetemel
1 knivsodd salt
1 egg + en ekstra eggeplomme
3 dl melk
1 ss smør - smeltes
Sitrussaus:
100 gram smør
80 gram melis
1/2 dl friskpresset sitronsaft
1 dl friskpresset appelsinsaft
50 gram hakkede mandler
Kremfløte eller vaniljeis
Fremgangsmåte:
Bland mel og salt, og tilsett egg, melk og smeltet smør.
Stek tynne kaker i panne med smeltet smør til de blir gyldne.
Smelt smøret i en gryte. Tilsett melis og fruktsaft, og la koke inn til en tykk saus.
Server pannekakene med varm sitrussaus, pisket krem eller vaniljeis, og et dryss av hakkede mandler.
Vel bekomme!
2 dl hvetemel
1 knivsodd salt
1 egg + en ekstra eggeplomme
3 dl melk
1 ss smør - smeltes
Sitrussaus:
100 gram smør
80 gram melis
1/2 dl friskpresset sitronsaft
1 dl friskpresset appelsinsaft
50 gram hakkede mandler
Kremfløte eller vaniljeis
Fremgangsmåte:
Bland mel og salt, og tilsett egg, melk og smeltet smør.
Stek tynne kaker i panne med smeltet smør til de blir gyldne.
Smelt smøret i en gryte. Tilsett melis og fruktsaft, og la koke inn til en tykk saus.
Server pannekakene med varm sitrussaus, pisket krem eller vaniljeis, og et dryss av hakkede mandler.
Vel bekomme!
Denne saken ble første gang publisert 20/10 2006, og sist oppdatert 30/04 2017.