Helgens godbit: Crepes suzettes

Helgens godbit er tynntynne pannekaker med sitrussaus, vaniljeis og mandeldryss. Kaloririkt, men fantastisk godt!

Sist oppdatert
Crepes suzettes:

2 dl hvetemel
1 knivsodd salt
1 egg + en ekstra eggeplomme
3 dl melk
1 ss smør - smeltes

Sitrussaus:

100 gram smør
80 gram melis
1/2 dl friskpresset sitronsaft
1 dl friskpresset appelsinsaft
50 gram hakkede mandler

Kremfløte eller vaniljeis

Fremgangsmåte:

Bland mel og salt, og tilsett egg, melk og smeltet smør.

Stek tynne kaker i panne med smeltet smør til de blir gyldne.

Smelt smøret i en gryte. Tilsett melis og fruktsaft, og la koke inn til en tykk saus.

Server pannekakene med varm sitrussaus, pisket krem eller vaniljeis, og et dryss av hakkede mandler.

Vel bekomme! i_207442

Denne saken ble første gang publisert 20/10 2006, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også