Godtesyk?
Til alle godtemomser: Dette er enkelt å lage og veldig godt!
- Denne saken er skrevet av Matinorden.no!
- Punsjboller er snadder når som helst på året og passer fint å servere gjester eller bare kose seg med på egenhånd!
Ingredienser:
200 g hele sukkerkavringer
400 g melis
250 g smør
200 g kokesjokolade
2 ss kakao
2 Egg
1 ss vaniljesukker (med ekte vanilje)
1-2 ss romessens
Tilberedning av punsjboller
Porsjoner: 4
- 1 Ha sukkerkavringene i en hurtigmikser og kjør noen runder. Når de er finmalte, has melis, kakao og vaniljesukker i. Kjør noen runder.
- 2 Ta i eggene og kjør noen runder igjen. Smelt smør og kokesjokolade i en kasserolle på lav varme.
- 3 Ha i romessens og hell blandingen sakte i det tørre. Kjør til jevnt.
- 4 Sett deigen kaldt i kjøleskapet. Du kan godt la den stå i noen dager i en bolle med plast over. Men tett godt så ikke alt i kjøleskapet lukter rom. Ta den ut i romtemperatur cirka en time før du skal lage dem.
- 5 Vask hendene godt, og rull passe store kuler når massen er blitt myk. De er best bare som en munnfull, så ikke lag dem for store.
- 6 Rull dem til slutt i konfektstrø, kakao eller kokosmasse. Du kan også smelte litt kokesjokolade og dyppe kulene i sjokolade med en skje. Da bør kulene ha vært en tur i kjøleskapet igjen så de er kalde. Plasser dem gjerne i små papirformer.
- 7 Oppbevares kaldt, gjerne i en boks med lokk, til du skal servere dem.
- 8 TIPS: Hvis du skreller av noen biter appelsinskall med potetskreller og legger bitene i et lukket syltetøyglass med kakaoen en stund, vil du få en liten smak av appelsin på de kulene du ruller i kakao. Vask appelsinen godt før du skreller den.
- Denne saken er skrevet av Matinorden.no!
Denne saken ble første gang publisert 29/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.