Godt til 17. mai

Vineksperten gir deg sitt beste tips til hva du bør ha i glasset, og hva du kan spise ved siden av!

Sist oppdatert
- Sauvignon Blanc er en av de mest aromatiske druesortene i vin. Den skaper enkle, direkte og lettforståelige viner med en 'krisp', grønn friskhet, forteller vinekspert ved In Vino Veritas Vinkurs, Svein Lindin Sommerlier.

Deilig drikke

Her får du hans deilige 17.mai-tips!

- De fleste viner er tørre. Det blir av og til sørget for litt sødme, slik at den skarpe syren brytes. Sauvignon er fullstendig på linje med dagens smak, som krever spennende, nålskarpe smakselementer, forteller vineksperten.

Sauvignon Blanc lukter ikke, den oser, av nesler, stikkelsbær, knuste solbærblader, asparges og tropisk frukt.

- Den er like tiltalende for nesen som for ganen; hissig, klart definert, og med gjennomtrengende aromastoffer som hopper ut av glasset og kommer deg i møte, ivrer Lindin Sommerlier.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 2008 får du for 119 kroner, vinen har lys strågul farge, et markant preg i frukten, som av stikkelsbær/ solbær og med frisk og lang ettersmak.

Kombinere med dette

Vineksperten anbefaler ristede asparges med parmesan sammen med den friske vinen.

Slik gjør du;

  • Ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker.
  • Skrell den nederste delen av stilken, aller helst med en aspargesskreller.
  • Ha aspargesene over i kokende vann i 50 sekunder og avkjøl i kaldt vann.
  • Varm opp en stekepanne med litt smør i. Stek aspargesen i et par minutter.
  • Dryss parmesan over like før servering..

  • - Med de beste ønsker for en god 17 mai feiring til deg og din familie, sier vineksperten.
Molina

Denne saken ble første gang publisert 15/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også