Gode grilldrinker
Disse serverer du til grillmaten!
Ligger saftig kjøtt og freser på grillen? Da kan du benytte anledningen til å mikse et par drinker til gjestene.
Her får du tips til friske, sommerlige grill-drinker du enkelt kan lage.
Før, under og etter mat
De ulike drinkene passer til ulike anledninger. Enkelte drinker er bra for å få opp appetitten, noen er bra for å runde av et måltid, mens andre står for seg selv, gjerne sammen med fingermat.
Faktisk er det vanskeligere å kombinere drink og mat, enn vin og mat. Smaksbildet er mer komplekst og variasjonsmulighetene dermed flere.
Men, en hovedregel er at krydret grillmat kombineres best med krydrede drinker. La deg inspirere til helgens grillfest!
Denne drinken passer fint som en apéritif:
Blåbær Vodaktini
Til grillmaten kan det passe med:
Bloody Mary
Til slutt kan du lage en sen kveldsdrink:
Caipirovska
Her får du tips til friske, sommerlige grill-drinker du enkelt kan lage.
Før, under og etter mat
De ulike drinkene passer til ulike anledninger. Enkelte drinker er bra for å få opp appetitten, noen er bra for å runde av et måltid, mens andre står for seg selv, gjerne sammen med fingermat.
Faktisk er det vanskeligere å kombinere drink og mat, enn vin og mat. Smaksbildet er mer komplekst og variasjonsmulighetene dermed flere.
Men, en hovedregel er at krydret grillmat kombineres best med krydrede drinker. La deg inspirere til helgens grillfest!
Cocktail før middagen
Denne drinken passer fint som en apéritif:
Blåbær Vodaktini
Ingredienser:
- 4 cl Vodka med blåbærsmak
- Limejuice
- Blåbær
- Is
- Slik gjør du det: Rør 4 cl vodka med blåbærsmak, tilsett ferskpresset limejuice med is i et mikseglass. Sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med blåbær. Is er avgjørende for gode cocktails. Isbiter bruker lenger tid på å nedkjøle drinken, det går raskere med hakket is. Ettersom de fleste cocktails skal serveres kalde, er det nødvendig å kjøle ned glasset. Fyll glasset med isbiter mens drinken blandes i en shaker. Kast isen som ligger i glasset, og fyll det opp med cocktail.
Drinken til middagen
Til grillmaten kan det passe med:
Bloody Mary
Ingredienser:
- 4 cl vodka
- 5 dråper Worcestershire saus
- 5 dråper Tabasco
- Press saften av sitron
- Fyll opp med tomatjuice
- En klype selleri-salt
- Nykvernet sort pepper
- Slik gjør du det: Rør ingrediensene i et mikseglass eller direkte i et longdrinkglass med is. Pynt med selleristang eller sitron.
Etter middagen
Til slutt kan du lage en sen kveldsdrink:
Caipirovska
Ingredienser:
- 4 cl Vodka
- Rørsukker
- Lime
- Is
- Slik gjør du det: Mudle limebåter fra en ½ limefrukt. Å mudle betyr at du bruker en muddler for å mose urter, sukker eller frukt i bunnen av et whiskeyglass. Fyll whiskeyglasset med knust is og tilsett vodka. Har du ikke tilgang på knust is kan du legge isen i et kjøkkenhåndkle og slå den mot for eksempel kjøkkenbenken eller et annet hardt underlag.
Kilde: Vikingfjord Vodka
Denne saken ble første gang publisert 29/07 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.