Farmors Karamellpudding

Denne Karamellpuddingen må bare prøves.

Sist oppdatert
1 l melk
2 sp sukker
8 egg
2 sp vaniljesukker

Formene:

Ha en kopp sukker oppi formene og sett de inn i stekeovnen på svak varme, må ikke brenne seg. Når det er blitt passe mykt, smører du det rundt kantene på formen.

Puddingen:

Egg og sukker vispes og siles. Rør inn melken og vaniljesukkeret.

Hell så over i formen. Stekes i vannbad i en god time på ca 200 grader.

Saus:

Bruk ca 500 g sukker og brun dette over svak varme. Nå det er ferdig brunet og begynner og bli en masse, spe ut med litt vann. Det er mengden med vann som avgjør hvor sterk karamellsausen blir. Brunet sukker blir veldig varmt og det stivner når du tilsetter kaldt vann. Rør til alle klumpene er ute, bruk svak varme.



Denne saken ble første gang publisert 17/11 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også