Eplekake

Eplekake: av Julienne Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør en stund. Bruk gjerne mixer. Bland i mel og bakepulver....

Sist oppdatert
150 gram margarin
3 dl sukker
3 egg
3,5 dl hv.mel
1 ts bakepulver
3 faste epler
0,5 ss kanel

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør en stund. Bruk gjerne mixer. Bland i mel og bakepulver. Hell røren i en smurt form, strødd med mel. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Del eplene i 8 båter. Rull båtene i sukker- og kanelblanding, og stikk dem ned i deigen. Strø over resten av kanelblandingen og noen hakkede mandler, hvis du vil. Stek i 45 min. ved ca. 175 grader. Serveres lunken!

Denne saken ble første gang publisert 07/05 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også