Drinken som beskytter mot mygg!

Lag en Gin & Tonic!

Publisert Oppdatert
Gin & Tonic er en drink de aller fleste av oss har god kjennskap til, men visste du at drinken opprinnelig ble laget som medisin for å bekjempe malariamyggen i India på slutten av 1800-tallet?

Beskyttende drink

Det var tonic som i seg selv bidro til å bekjempe sykdommen ved at den inneholdt stoffet kinin. Smaken av dette alene ble for vond for de britiske embetsmennene i India (derav navnet Indian Tonic Water) og man tilsatte derfor Gordon's Gin som nøytraliserte den bitre smaken av tonic.

Med ett var drikken forvandlet fra medisin til leskende drikke! Dermed ble den aller første cocktailen laget.

Gin & Tonic er en drink de fleste mener de enkelt kan lage hjemme, men akkurat denne drinken symboliserer perfeksjon, og her er faktisk ferdighetene dine viktigere enn ved veldig mange andre drinker - og det gjøres mange feil.

Balansen mellom mengden av gin og tonic er helt avgjørende for resultatet. I tillegg er det relativt utbredt å bruke sitron som garnityr, men prøv heller lime til din neste Gin & Tonic.

Lime er nemlig søtere enn sitron og gir derfor en mer balansert smak mellom gin og tonic.

Slik gjør du

Under finner du oppskriften på den perfekte Gin & Tonic - The perfect serve!

Ingredienser
  • Flaske + g&t
  • 4cl Gin
  • Indian Tonic Water
  • 1-2 limebåter
  • Masse isbiter
  • Framgangsmåte

    Fyll et longdrinkglass fullt med isbiter. Ha gin over isbitene. Fyll glasset med tonic. Dra limebåten rundt kanten av glasset. Press resten av limebåtens saft i glasset og legg limebåten i drinken. Du har dermed laget den perfekte Gin & Tonic!
flaske320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning