Diva-vin til helgen!

Tidlig vårsol, østers og Chablis er en dyr og deilig kombinasjon. Tips her!

Publisert Oppdatert
I nyhetsslippet for mars har Vinmonopolet fokus på de tørre, friske hvitvinene fra Chablis. Mange av oss hutrer kanskje fortsatt foran peisen med et glass varmende rødvin. Men nå i mars er våren underveis. Fisk og annen sjømat er fortsatt på sitt beste. Med en Chablis til blir det riktig lekkert.

De berømte vinene fra Chablis har i tillegg en aura rundt seg av teatercafé, feterte skuspillerdivaer og det søte liv. Marsnyhetene gir oss mange muligheter til å bli med i leken, om enn med svidd bankkort. Her er det mange viner som fortjener både fem og seks stjerner.

Vårens beste kjøp fra Chablis

Clotilde Davenne Petit Chablis 2007

Frankrike (Chablis). Nr. 80173, Kr. 138,10. Basisutvalg

Vi er på vinmarkene litt utenfor selv landsbyen Chablis, derfor tilføyelsen "Petit", men også her vokser druen chardonnay i kalkrik jord. I hendene på en god vinmaker blir dette svært bra. Det dufter av sitrus og eple, og smaken er tørr, frisk, ren og veldefinert. Drikk nå eller i sommer til kreps, fiskeretter og naturligvis østers.

La Chablisienne Chablis 2007.

Frankrike (Chablis). Nr. 80175. Kr. 485,20 for 3 liter Bag-in-Boks. Basisutvalg.

Vinene kommer fra et av Frankrikets mest velrenommerte kooperativer, og er en gammel kjenning på flaske for mange. Her på kartong holder den fint stilen. Dette er et veldig godt valg, når vi i Norge uansett kjøper 40 prosent av vinene fra Chablis på kartong. Vi får noe av områdets karakteristiske sjømineraler i duften, sammen med sitrus. Smaken er frisk, syrlig og velbalansert. Chablis til flaskepris på rundt kr.120 lar seg absolutt høre.

Brocard Chablis 1. er Cru Vaulorent 2007.

Frankrike (Chablis). Nr. 44150. Kr. 221,50. Basisutvalg

Her kommer vi til den utvalgte vinmarken Vaulorent. Kvaliteten går opp, og dermed prisen. Foruten sitrus får vi stor sjømineralsk duft, nesten som hav og tang. I munnen har den større fylde, bred smak, stor friskhet og lang ettersmak. Forsvarer å drikkes nå, men vil utvikle seg flere år i kjelleren. Til de store sjømatanledninger.

Brocard Chablis Boissonneuse 2007.

Frankrike (Chablis). Nr. 48410. Kr. 190,50. Basisutvalg

Karakterfullt grønnskjær, duft av sjø, sitron og smør. Rik og ganske så fyldig i munnen, med fin frisk ettersmak. Som over, til de store anledninger.

Chenevières Chablis 1. Cru l'Homme Mort 2007

Frankrike (Chablis). Nr. 48803. Kr. 230,50. Basisutvalg

Tross sitt morbide navn ("den døde mann") er vinen fra denne utvalgte vinmarken svært så tiltalende. Sjømineraler og lime i den småkomplekse duften. Fin fylde, stor frukt og lang mineralsk ettersmak. Denne blir også mer spennende etter noen år i kjelleren, men vinen er faktisk ganske åpen allerede.

Martin Chablis 1.er Cru Les Forêts 2007

Frankrike (Chablis). Nr. 80182. Kr. 217,50

Ren, ung sitrusduft med snev av mineraler. Fyldig vin med fin frukt, velbalansert og stor friskhet. I yngste laget dette, blir nesten som å spise eplekart før de modnes. La den hvile i alle fall et år. v4-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning