Digge juledrinker
Det er ikke bare julematen som skal være god! Her får du oppskriftene.
Noe godt i glasset skaper alltid god stemning! Her får du drikkeoppskrifter både med og uten alkohol!
Nissedrikk
Cirka 1 1/2 liter
Nissedrikk
Cirka 1 1/2 liter
- 1 l eplejuice
- 1/2 l solbærsaft
- 1 kanelstang
- 5 hele nelliker
- 1/2 dl sukker
- 1 dl rosiner
- 1 boks mandariner
- Fremgangsmåte:
Bland alt unntatt rosiner og mandariner i en gryte og la det småkoke i 5 minutter. Sil blandingen og legg i rosiner og mandariner. Drikken serveres varm.
Adventskakao
1 glass
- 2 ½ dl lettmelk
- 1 ss kakaopulver
- 1 ss sukker
- 1 stk. stjerneanis
- 4 stk. hel kardemomme frø
- 4 stk. hel nellik
- Fremgangsmåte
Rør ut kakaopulver og sukker i melken, tilsett krydder og kok langsomt opp. Sil fra krydderet og server!
Julepunsj
1 porsjon
Saften av; - 4 appelsiner
- 2 sitroner
- 150 g sukker
- 1 dl kirsebær likør
- 1 appelsin, skiver eller båter
- 1 gl kirsebær (herm. kan brukes)
- 1/2 l hvit rom
- litt kanelstang
- 1,5 l vann
- Fremgangsmåte:
Ha alle ingredienser i en gryte og la det stå varmt ca 2 timer. Denne punsjen bør serveres varm, men merk at punsj aldri bør bli så varm at den koker.
Akevitt-smoothie
1 glass - 2 cl akevitt
- 2 ss frosne multer
- 1 dl vaniljekesam
- 1 ½ dl lettmelk
- Fremgangsmåte
Alle ingrediensene kjøres i en smoothiemaskin eller i en blender.
Skulle du mangle frosne multer, kan du bruke multesyltetøy, men da må det tilsettes to isbiter for at drikken skal bli kald nok.
Julelikør med fløte og melk
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss melis med sjokoladesmak
- 2 ts Nescafé pulverkaffe
- 4 dl søt, kondensert melk (for eksempel Viking-melk)
- 35 cl whisky
- Fremgangsmåte:
Likøren bør drikkes i løpet av en uke - men det pleier ikke å være noe problem. Den er perfekt til en kopp kaffe etter maten. Drikk den gjerne med isbiter.
Bland fløte, vaniljesukker, melis og pulverkaffe i en gryte og kok opp. Ta gryten av varmen og la den avkjøles. Tilsett melk og whisky. Hell likøren på flotte flasker og oppbevar den i kjøleskap.
Vintervarmer
Ingredienser til cirka 1 liter. - 200 g hugget rørsukker
- 70 cl rødvin
- saft av 1 appelsin
- saft av 1 sitron
- 25 cl rom
- Fremgangsmåte:
Smelt sukkerbitene i en gryte ved svak varme. Tilsett resten av ingrediensene og varm opp igjen uten at det koker. Hell drikken på en termos og ta den med i piknikkurven. Ikke glem en alkoholfri varm drikk til sjåføren.
Kilde: Dansukker.com, Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Denne saken ble første gang publisert 17/12 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.