Digge helgedrinker!

Inviter til en real fest med varianter av den klassiske daiquirí-drinken!

Sist oppdatert
  • Oppskriftene er hentet hos Matinorden.no!
  • Drink- og cocktailtrenden har de siste årene på nytt bredt om seg over hele verden. Originale råvarer, urter og frukt, lime og sukker har beriket nordmenns smaksopplevelser i glasset. Nå blir oppskriftene enklere, ingridiensene færre, og med mer fokus på den unike smaken.

The Original Daiquirí

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 2 cl ferskpresset limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • Knust is
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Ha i resten av ingrediensene og rist sammen til det rimer på shakeren.
    4) Sil over i et avkjølt glass.

    Glass

    Tradisjonelt Copa glass/cocktailglass

    Pynt

    Limehjul

Klassisk Daiquirí "On The Rocks"

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 2 cl ferskpresset limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • Isbiter
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Ha i resten av ingrediensene og rist sammen til det rimer på shakeren.
    4) Sil over i et avkjølt glass fylt med isbiter.

    Glass

    Rocksglass

    Pynt

    Limehjul

Klassisk Daiquirí Fruktcocktail

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 2 cl ferskpresset limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • Knust is
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Ha i resten av ingrediensene og rist sammen til det rimer på shakeren.
    4) Sil over i et avkjølt glass.

    Glass

    Nedkjølt cocktailglass.

    Pynt

    Fritt valgte frukter på et langt cocktailspyd. (Blåbær, bringebær, bjørnebær og jordbær)

Kiwi Daiquirí

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 2 cl fersk limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • 1 stk kiwi (Fruktkjøttet kuttes i små biter)
  • Knust is
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Mos fruktkjøttet i shakeren med en muddler eller baksiden av en barskje.
    4) Tilsett rom og is, rist til det rimer på shakeren og sil over i glasset.

    Tips: Bruk en så finmasket sil som mulig for å skille ut all fruktkjøtt.

    Glass

    Nedkjølt cocktailglass.

    Pynt

    Kiwihjul

Eple Daiquirí

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 2 cl fersk limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • ½ grønt eple
  • Knust is
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Mos eplekjøttet i shakeren med en muddler eller baksiden av en barskje.
    4) Tilsett rom og is, rist til det rimer på shakeren.
    5) Sil innholdet en ekstra gang før det siles over i glasset.

    Tips: Bruk en så finmasket sil som mulig for å skille ut all fruktkjøtt.

    Glass

    Nedkjølt cocktailglass.

    Pynt

    Tynne epleskiver

Mango Daiquirí

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 2 cl fersk limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • ½ Mango uten skall
  • Knust is
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Mos fruktkjøttet i shakeren med en muddler eller baksiden av en barskje.
    4) Tilsett resten av ingrediensene og rist innholdet sammen.
    5) Sil innholdet en ekstra gang før det siles over i glasset.

    Tips : Bruk en så finmasket sil som mulig for å skille ut all fruktkjøtt.

    Glass

    Nedkjølt cocktailglass.

    Pynt

    Mango trekant

Bloody Daiquirí

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 2 cl fersk limejuice
  • 1 toppet spiseskje med sukker
  • 6 cl tomatjuice
  • En klype salt og pepper
  • 3 dråper Tabasco
  • 3 dråper Worchestersaus
  • Isbiter
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Tilsett resten av ingrediensene og rist innholdet sammen.
    4) Sil innholdet en ekstra gang før det siles over i glasset.

    Glass

    Nedkjølt cocktailglass.

    Pynt

    Chilihorn

Frozen Strawberry Daiquirí

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 1 cl fersk limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • 1 cl jordbærsirup
  • 4 stk jordbær
  • Knust is
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en blender.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Tilsett resten av ingrediensene.
    4) Kjør blenderen i cirka 30 sekunder til du har fått en jevn blanding.

    Glass

    Cocktailglass

    Pynt

    Jordbærhjul

Presset Strawberry Daiquirí

  • 4 cl Bacardi Superior
  • 1 cl fersk limejuice
  • 2 toppede spiseskjeer med sukker
  • 1 cl jordbærsirup
  • 4 stk moste jordbær
  • Knust is
  • Fremgangsmåte

    1) Press limejuice og hell over i en shaker.
    2) Tilsett sukker og rør til sukkeret løser seg opp.
    3) Tilsett resten av ingrediensene og rist innholdet sammen.
    4) Sil innholdet en ekstra gang før det siles over i glasset.

    Tips: Bruk en så finmasket sil som mulig for å skille ut all fruktkjøtt.

    Glass

    Rocksglass med is og sukkerkant.

    Pynt

    Jordbærhjul

    Sukkerkant

    Fukt kanten av glasset med en limebåt, ha sukker på en skål og "dypp" glasset i sukkeret.
  • Oppskriftene er hentet hos Matinorden.no!

Denne saken ble første gang publisert 24/09 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også