De sunne dessertene

Vil du unngå supersøte desserter? Her er sunne tips!

Sist oppdatert

Desserter forbindes ofte med sukker. Men du kan velge et mye sunnere alternativ enn kaker med krem og wienerbrød om du virkelig vil, nemlig frukt! Med litt skikkelig tilberedning og tilbehør, kan frukt bli til kjempegode desserter, både sommer og vinter.

 

Her er noen fruktige oppskrifter:

 

Fruktsalat med biola

 

Tidsforbruk:  under 20 min
Vanskelighetsgrad:  lett
Porsjoner: 2

 

Ingredienser:
100 g galiamelon
100 g cantaloupe melon
1 stk. grønt eple
1 stk. nektarin
½ stk. rosa grapefrukt
2 skive carambola
2 dl biola syrnet melk med bringebær (evt jordbærsmak)

 

Fremgangsmåte:
Skjær frukt i skiver og biter. Hell deretter over biola og server.

 

Jordbær med vaniljekesam

 

Tidsforbruk:  under 20 min
Vanskelighetsgrad:  lett
Porsjoner: 1

 

Ingredienser:
100 g jordbær
100 g bringebær
1 dl vaniljekesam
4 blad frisk mynte

 

Fremgangsmåte:
Kutt jordbær i to. Legg bærene i en skål. Hell over vaniljekesam og pynt med frisk mynte.

 

Melonsalat

 

Tidsforbruk:  under 20 min
Vanskelighetsgrad:  lett
Porsjoner: 1


 Ingredienser:
100 g vannmelon
100 g cantaloupe melon
100 g honningmelon
100 g galiamelon
50 g granateple (steiner)
½ dl mascarponeost
½ dl vaniljeyoghurt

 

Fremgangsmåte:
Skjær melon i skiver og legg de som en blomst rundt tallerkenen (som vist på bildet). Bland mascarponeost og vaniljeyoghurt, og legg dette i midten. Dryss over steiner fra granateple og server. 

 

Jordbær- og tomatsalat

 

Tidsforbruk:  under 20 min
Vanskelighetsgrad:  lett
Porsjoner: 2

 

Ingredienser:
½ kurv jordbær
100 g cherrytomat
1 ss steiner granateple
1 ss balsamicoeddik
2 ts rørsukker
1 dl ekstra lett rømme (rømmekolle)

 

Fremgangsmåte:
Skjær jordbær og cherrytomater i båter, og legg de pent på en tallerken. Dryss over granateplesteiner. Bland balsamicoeddik og rørsukker sammen til en dressing, og hell forsiktig over. Legg til slutt en ss rømmekolle på toppen.

frukt5 frukt6

Denne saken ble første gang publisert 27/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også