De beste sjokoladefristelsene

Endelig helg! Vi har plukket fram noen sjokoladefavoritter, kos deg!

Sist oppdatert

Sjokoladefondant

Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 8


Ingredienser:

100 g mørk kokesjokolade
100 g smør
4 stk. egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel

pynt med friske bær og melisdryss

Fremgangsmåte:

Smelt smør og del sjokolade i småbiter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.

Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem på bakeplate. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca. 7 minutter. Avkjøles i formene et kvarters tid.

Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Dryss melis over og pynt med friske bær.


Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

250 g mandler
250 g mørk kokesjokolade
250 g rørsukker
250 g smør eller margarin
6 stk. egg
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver

Fremgangsmåte:

Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i foodprocessor. Sett til side.

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg i blandingen. Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen.

Stek kaken i ca. 1 time ved 180¿C. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre ut på toppen.


Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:


500 g smør
250 g kokesjokolade
8 stk. egg
7 dl sukker
5 ½ dl hvetemel
1 ts salt
100 g valnøttkjerner
1 dobbel daimsjokolade, hakket

Fremgangsmåte:

Smelt smør og kokesjokolade.

Visp sammen egg og sukker og rør inn resten av ingrediensene.

Hell røren i en bakepapirkledd form, ca. 25x35 cm. Stek på nederste rille ved 180 °C i ca. 40 minutter.


Barnehagens spøkelseshus

Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

8 stk. egg
250 g sukker
100 g kokesjokolade
175 g smør
4 ss sterk kaffe
200 g hvetemel
40 g kakaopulver
2 ts bakepulver

Glasur:
250 g mykt smør
250 g melis
1 stk. egg
ca. 4 ss kakaopulver

ca. 10 stk. marshmallows
noen sorte non-stop
grønn kakegelé

Fremgangsmåte:

Stivpisk eggedosis av egg og sukker. Brekk sjokoladen i biter og ha i en kjele sammen med smør. Smelt over svak varme og rør det sammen når sjokoladen har blitt helt myk.

Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn vekselsvis med sjokoladeblandingen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Rør smør og melis mykt. Ha i sammenvispet egg sammen med kakao. Rør alt godt sammen. Avkjøl.

Legg den avkjølte kaken på et stort serveringsfat og skjær ut et hus med pipe. Av avskjæret kan det formes et "bislag" som legges oppå huset. Pynt med sjokoladekrem, marshmallows (delt i to), grønn kakegelé og sort non-stop.

Se flere sjokoladeoppskrifter hos mat.no! sjokolade sjokolade2 sjokolade3

Denne saken ble første gang publisert 08/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også