Dagens rett: Vårruller

Vårruller er enkelt, billig og supergodt.

Dagens rett: Vårruller

Dagens rett: Vårruller

Publisert Oppdatert
Med denne oppskriften er det til og med sunt. Lær deg teknikken og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner. Kanskje du til og med kan invitere venner til et hyggelig vårrull-verksted?

Porsjoner: 6

Ingredienser
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss rapsolje
  • 200 g finsnittet hodekål
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk revet gulrot
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 12 blad filodeig
  • 3 ss rapsolje til pensling
  • vann til "liming"
  • Slik gjør du

    1. Fres løk i litt olje til den er blank i en gryte. Tilsett strimlet hodekål og stek til den er myk, ca. 3 minutter. Bland i revne gulrøtter, soyasaus, fiskesaus og søt chilisaus.

    2. Stek kyllingkjøttdeig i litt olje, og bland den med grønnsakene. Avkjøl kjøtt- og grønnsaksblandingen.

    3. Legg et vårrullflak på arbeidsbenken (kutt evt filodeigen til i kvadrater à 25 x 25 cm) med en av spissene vendt mot deg.

    4. Fordel 1-2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.

    5. Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje. Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.

    Server med ris, salat og litt ananassalsa.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag