Dagens rett: Torskegryte med karri

Enkel hverdagsmat alle liker.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

2 ss smør
1 ts karri
2 stk sjalottløk
2 ss hvetemel
7 dl helmelk
1 stk fiskebuljong (terning)
500 g torskefilet
80 g purre
2 stk gulrot
½ stk sitron
(8 stilker) 10 g frisk gressløk
400 g potet

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele, ha i karri og oppkuttet sjalottløk. Stek løken lett til den blir gyllen. Strøover hvetemel og bland alt godt sammen. Spe med melk litt om gangen, kok opp mellom hver gang under stadig omrøring. Tilsett en buljongterning, og la den oppløses i sausen. Skjær torsken i stykker, purre og gulrot i tynne strimler og tilsett det i sausen. La alt trekke 7-10 minutter. Pynt med sitronskive og gressløkstilker. Servèr med kokte poteter.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag