Dagens rett: Thaigryte med butterdeiglokk

Dekk en deilig thaigryte med smak av karri, kokos og kylling.

Dagens rett: 
					
	






	Thaigryte med butterdeiglokk

Dagens rett: Thaigryte med butterdeiglokk

Publisert Oppdatert
Ha på et butterdeiglokk og server som en herlig overraskelse for to!

Porsjoner: 2

Ingredienser
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ½ ts karri , gjerne sterk
  • 300 g kyllingfilet
  • salt og kvernet pepper
  • ½ dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk
  • ½ ts gurkemeie
  • evt. litt soyasaus
  • 6 stk frisk grønn asparges
  • ½ pk sukkererter
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 2 plate butterdeig
  • Slik gjør du

    1. Fres løk, hvitløk og karri i olje. Tilsett kyllingkjøtt og krydre med salt og pepper.

    2. Ha i buljong, kokosmelk og gurkemeie og la det koke et par minutter før du har i grønnsaker. Kok videre i 4-5 minutter.

    3. Smør ildfaste porsjonsformer og fyll formene 3/4 fulle. Dekk formene med butterdeig og stek i oven ved 200 °C til butterdeigen har hevet seg og fått en gyllen farge.

    Tips:

    I denne gryta kan du gjerne bruke rester av kylling eller andre rester av kjøtt eller kjøttpålegg.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag