Dagens rett: Thaigryte med butterdeiglokk
Dekk en deilig thaigryte med smak av karri, kokos og kylling.
Ha på et butterdeiglokk og server som en herlig overraskelse for to!
Porsjoner: 2
Ingredienser
Porsjoner: 2
Ingredienser
- 1 stk finhakket løk
- 1 båt hakket hvitløk
- 1 ½ ts karri , gjerne sterk
- 300 g kyllingfilet
- salt og kvernet pepper
- ½ dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 boks kokosmelk
- ½ ts gurkemeie
- evt. litt soyasaus
- 6 stk frisk grønn asparges
- ½ pk sukkererter
- 1 ss hakket frisk koriander
- 2 plate butterdeig
- Slik gjør du
1. Fres løk, hvitløk og karri i olje. Tilsett kyllingkjøtt og krydre med salt og pepper.
2. Ha i buljong, kokosmelk og gurkemeie og la det koke et par minutter før du har i grønnsaker. Kok videre i 4-5 minutter.
3. Smør ildfaste porsjonsformer og fyll formene 3/4 fulle. Dekk formene med butterdeig og stek i oven ved 200 °C til butterdeigen har hevet seg og fått en gyllen farge.
Tips:
I denne gryta kan du gjerne bruke rester av kylling eller andre rester av kjøtt eller kjøttpålegg.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 11/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.