Dagens rett: Teriyakibiff

Teriyakisaus minner om en søt soyasaus, og passer perfekt som marinade til oksekjøtt.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

600 g biff av ytrefilet storfe
2 ss olivenolje
200 g nudler
1 bunt vårløk
2 stk. gulrot
6 blad kinakål
2 l vann
2 ts salt
4 ss klippet frisk koriander

Fremgangsmåte:

1. Bland ingrediensene til marinaden (se oppskrift) som helles i en plastpose sammen med hele kjøttstykket. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Marineres minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.

2. Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 15 minutter.

3. Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet.

4. Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander.

PSST: Her kan du også bruke ferdig stekt roastbiff som varmes noen sekunder i marinaden.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også