Dagens rett: Sur-søt kyllinggryte

Grillet kylling kan gjerne brukes i en wok eller gryterett som denne.

Dagens rett: 
					
	





	Sur-søt kyllinggryte

Dagens rett: Sur-søt kyllinggryte

Publisert Oppdatert
Den sur-søte sausen lager du enkelt selv.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 2 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 2 båt presset hvitløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær ,evt. litt malt ingefær
  • 2 stk snittet purre
  • 1 stk rød paprika
  • 2 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
  • 4 dl dypfryste erter
  • Sur-søt saus:
  • 4 ss soyasaus
  • 2 dl eplemost
  • kraft fra ananasboksen (samme mengde som eplemost)
  • 2 ss vineddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • Slik gjør du

    1. Fjerne eventuelt skinnet på grillet kylling og skjær kjøttet i passe store biter.

    2. Gjør klar grønnsaker og ingredienser til sur-søt saus.

    3. Fres hvitløk og ingefær i olje i en wok. Ha i purre, paprika og ananas som er delt opp i passe store biter. La det frese et minutt. Ha i kyllingkjøtt i biter og erter. La det bli varmt.

    4. Rør sammen alle ingrediensene til sausen og kok opp.

    Server den lettvinte kyllinggryten ed ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning