Dagens rett: Suppe med spinat, scampi og røkelaks

Overrask med en hjemmelaget knallgrønn suppe i dag!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

750 g rå scampi, med skall
300 g finhakket løk
6 båt hvitløk
2 dl smør
2 ½ dl hvitvin (evt eplejuice)
1 ½ l fiskebuljong (utblandet), eller kraft
1 ts hvetemel
500 g dypfryst spinat
2 dl kremfløte
200 g røkelaks
2 dl finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte:

1. Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen. Tilsett skallet av scampiene, halve løkmengden og halvparten av de finhakkede hvitløksfeddene i en kjele med litt smør. La det surre på middels varmen til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge. Tilsett hvitvin (evt alkoholfri hvitvin) og fiskebuljong. La det hele stå og småkoke i ca 20 minutter. Sil kraften.

2. Tilsett den resterende løken og hvitløken i en stor kjele med litt smør - la det hele surre i noen minutter. Tilsett hvetemel og spe med kraften. Tilsett spinaten og la det hele få et oppkok, skru ned varmen og la det hele stå og småkoke i 5 minutter. Hell blandingen over i en foodprosessor eller mos blandingen med en stavmikser til den er blitt jevn. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett scampi og kremfløte. Rør rundt til det hele er gjennomvarmt.

Ha i røkelaksen like før servering og strø over frisk finhakket persille.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 29/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også