Dagens rett: Sukiyaki
Prøv deg på Japans spennende nasjonalrett.
Nasjonalretten til Japan tilberedes forskjellig avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst- Japan.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 800 g biffkjøtt i strimler
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 stk purre
- 1 stk kinakål
- Saus:
- 6 ss soyasaus
- 6 ss eddik eller aller helst sake
- 6 ss sukker
- Dip:
- 4 stk egg
- Slik gjør du:
1. Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat.
2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte. I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes etter eget ønske. Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren.
3. Server et rått egg til hver person i en skål, sammenpisket. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.
Serveres med ris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 29/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.