Dagens rett: Sopp- og løksuppe

Med bakgrunn i gode norske råvarer, lager du raskt spennende lettmat på eget kjøkken.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 2


Ingredienser:

400 g frisk sjampinjong, i skiver
1 stk purre, i skiver
1 stk rødløk, hakket
1 ss meierismør
3 ss hvetemel
3 dl lettmelk
3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ½ dl matfløte
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Stek sopp, purre og løk i smør i 5 - 10 minutter. Dryss over mel og spe med melk og buljong. La suppen småkoke i ca 5 minutter.

Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.

Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken. Server suppen varm med godt fersk brød til.

Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 26/09 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også