Dagens rett: Sommersuppe

Kanskje er sommerkvelden litt kjølig, og da smaker det godt med en deilig suppe med masse grønnsaker i.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 l kyllingbuljong (utblandet)
½ stk blomkål i buketter
½ stk brokkoli i buketter
1 stk gulrot i tynne skiver
100 g sukkererter - strimlet
4 stk vårløk i tynne ringer
1 stk eggeplomme
1 ss sitronsaft
1 dl kremfløte
0,15 ts kajennepepper
salt
½ stk gulrot - i tynne strimler

Fremgangsmåte:

Kok alle grønnsakene knapt møre i kyllingbuljong.

Visp sammen eggeplomme, sitronsaft, fløte og kajennepepper og visp det i buljongen med grønnsakene.

Varm suppen forsiktig til kokepunktet. Den må ikke koke etter at egger er rørt i.

Smak til om det trengs mere salt, og legg tynne strimler med gulrot på toppen.

Server godt brød til.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med .

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag