Dagens rett: Sommersalat

Denne salaten er perfekt til late sommerdager hvor været skal nytes og minst mulig tid skal brukes på å tilberede mat.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4

Ingredienser:

10 stk. ferskpotet (nypotet)
10 stk. sukkererter
1 stk. rødløk
4 stk. salatblad
5 stk. reddik
10 stk. cherrytomat
1 stk. mozzarella
200 g spekeskinke
3 ss olivenolje
1 ts maldonsalt
1 ts pepper
6 blad frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåte:

Kok potetene møre. Skyll og rist godt av salaten.

Del potetene i to, skjær rødløken i tynne ringer, snitt sukkererter i mindre biter, skjær reddiker i tynne skiver og del cherrytomatene i to.

Anrett alt sammen på et stort fat eller i en romslig bolle. Riv mozzarellaen i biter og legg de på sammen med ruller av spekeskinke like før servering.

Drypp over olivenolje, dryss over litt maldonsalt (eller annet gourmetsalt), nykvernet pepper og basilikumblader.

Serveres med godt brød til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag