Dagens rett: Sjokoladeis med kanel

Nydelig kombinasjon som faller i smak hos både liten og stor.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4

Ingredienser:

2 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 stk hel kanel
50 g sukker
200 g kokesjokolade (50% kakao)
4 stk eggeplomme
70 g sukker

Fremgangsmåte:

Ha helmelk, kremfløte, sukker, vaniljesukker og kanelstang i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ta kanelstangen ut av melkeblandingen og hell den forsiktig i eggedosisen under visping.

Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.

Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.

Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Heldig er den som har en ismaskin: Da er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning