Dagens rett: Sitronstekt kalkunfilet
Denne retten passer perfekt dagen før dagen, eller som en del av en 17.-maibuffet.
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Porsjoner: 8
Ingredienser:
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
1 stk. sitron
5 båt uskrelte hvitløk
ca. 1 ss frisk estragon , salvie eller timian
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Kalkunfileten brunes lett i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper.
Legg sitronskiver, et par klatter smør, grener av friske urter og hvitløk (trykk hvitløken lett med en kniv) i bunnen på et ildfast fat. Legg på kalkunfileten og stek i ovn ved 180 °C til kjernetemperaturen viser 68 °C.
Øs sjyen over fileten under steking. Ta ut fileten og mos hvitløkene med en gaffel. Ha på ½ dl kokende vann og sil sjyen. Dette blir fin smakstilsetning i en god saus! La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.
Skal fileten serveres kald neste dag, avkjøles den helt, pakkes i folie og oppbevares kaldt. Server med nypoteter, aïoli, salat, søt chilisaus og urtedressing.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 18/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.