Dagens rett: Sitronstekt kalkunfilet

Denne retten passer perfekt dagen før dagen, eller som en del av en 17.-maibuffet.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Porsjoner: 8


Ingredienser:

1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
1 stk. sitron
5 båt uskrelte hvitløk
ca. 1 ss frisk estragon , salvie eller timian
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Kalkunfileten brunes lett i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper.

Legg sitronskiver, et par klatter smør, grener av friske urter og hvitløk (trykk hvitløken lett med en kniv) i bunnen på et ildfast fat. Legg på kalkunfileten og stek i ovn ved 180 °C til kjernetemperaturen viser 68 °C.

Øs sjyen over fileten under steking. Ta ut fileten og mos hvitløkene med en gaffel. Ha på ½ dl kokende vann og sil sjyen. Dette blir fin smakstilsetning i en god saus! La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.

Skal fileten serveres kald neste dag, avkjøles den helt, pakkes i folie og oppbevares kaldt. Server med nypoteter, aïoli, salat, søt chilisaus og urtedressing.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag