Dagens rett: Quiche med løk

Nydelig pai som passer perfekt i høstmørket!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
2 ½ stk. løk
ca 50 g spekesnacks av kalkun
5 stk. egg
2 dl melk
1 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g jarlsberg ost

Fremgangsmåte:

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og elt deigen sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Skjær løken i ringer og fres den i smør i en panne til den er så vidt mør. Fordel løken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over løken. Dryss revet ost over og legg spekesnacksene på toppen. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 11/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også