Dagens rett:  Pølsepizza

Søndagsrett for store og små.

Dagens rett: 
					
	






	Pølsepizza
Dagens rett:  Pølsepizza
Sist oppdatert
Hjemmelaget pizza smaker kjempegodt! Dessuten kan det være ganske spennende å spise når pizzaen er formet som et fjes som smiler!

Porsjoner: 4

Ingredienser

Pizzadeig:
  • 25 g (0,5 pk) gjær
  • 2 ½ dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel
  • Pizzasaus:
  • ½ boks hermetiske tomater , hakkede
  • 2 ss tomatpuré
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt
  • 1 ts tørket oregano /pizzakrydder
  • litt kvernet pepper
  • Fyll:
  • 4 stk kalkun grillpølse
  • 3 dl revet hvitost
  • Slik gjør du

    1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt sammen deigen og la den heve i ca. 1/2 time til dobbel størrelse. Kjevle ut pizzadeigen på et smurt stekebrett.

    2. Rør sammen ingrediensene til pizzasausen og bre den utover deigen. Skjær grillpølsene i skiver på skrå og legg dem jevnt over pizzaen. Dryss over osten til slutt.

    3. Sett pizzaen nederst i ovnen ved 225 °C og stek i ca. 25 minutter eller til bunnen er ferdig stekt og osten har smeltet.

    Tips:

    Pizzaen smaker også godt med tomatskiver, ananasbiter, løkringer, skivet sjampinjong eller paprikastrimler.

    Smilepizza

    Del deigen i 4-6 emner og klapp dem flate. Smør pizzasaus på bunnene og fordel fyllet på den ene halvparten. Ha på ost og brett deigen over fyllet. La pizzaene etterheve i ca. 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stikk inn paprikabiter til øyne og klipp munn i deigen. En glad munn til smile-pizza eller en sur munn til skrekk-pizza. Stek ved 225 °C i ca. 30 minutter.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 06/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også