Dagens rett: Pølsepizza
Søndagsrett for store og små.
Hjemmelaget pizza smaker kjempegodt! Dessuten kan det være ganske spennende å spise når pizzaen er formet som et fjes som smiler!
Porsjoner: 4
Ingredienser
Pizzadeig:
Porsjoner: 4
Ingredienser
Pizzadeig:
- 25 g (0,5 pk) gjær
- 2 ½ dl lunkent vann
- 2 ss olje
- ½ ts salt
- ca. 7 dl hvetemel
- Pizzasaus:
- ½ boks hermetiske tomater , hakkede
- 2 ss tomatpuré
- ½ ts sukker
- ½ ts salt
- 1 ts tørket oregano /pizzakrydder
- litt kvernet pepper
- Fyll:
- 4 stk kalkun grillpølse
- 3 dl revet hvitost
- Slik gjør du
1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt sammen deigen og la den heve i ca. 1/2 time til dobbel størrelse. Kjevle ut pizzadeigen på et smurt stekebrett.
2. Rør sammen ingrediensene til pizzasausen og bre den utover deigen. Skjær grillpølsene i skiver på skrå og legg dem jevnt over pizzaen. Dryss over osten til slutt.
3. Sett pizzaen nederst i ovnen ved 225 °C og stek i ca. 25 minutter eller til bunnen er ferdig stekt og osten har smeltet.
Tips:
Pizzaen smaker også godt med tomatskiver, ananasbiter, løkringer, skivet sjampinjong eller paprikastrimler.
Smilepizza
Del deigen i 4-6 emner og klapp dem flate. Smør pizzasaus på bunnene og fordel fyllet på den ene halvparten. Ha på ost og brett deigen over fyllet. La pizzaene etterheve i ca. 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stikk inn paprikabiter til øyne og klipp munn i deigen. En glad munn til smile-pizza eller en sur munn til skrekk-pizza. Stek ved 225 °C i ca. 30 minutter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 06/11 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.