Dagens rett: Pepperbiff med krydderegg
Og tro det eller ei, det bløtkokte egget er krydderienes beste venn.
Det er helt bombesikkert at sunn mat kan smake mye, for i denne retten får du smak i bøtter og spann.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 600 g ytrefilet av svin i skiver
- 1 ts salt
- 2 ss pepper , grovmalt
- 2 ss rapsolje til steking
- 1 stk brokkoli
- 100 g frisk spinat
- 200 g langkornet middagsris
- 2 ss chilipasta (sambal oelek)
- 1 ss barbequesaus
- 4 stk egg , bløtkokte
- 2 ts chilipulver
- Slik gjør du
1. Krydre svinebiffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i ca. 3 minutter.
2. Kok egg i 5-7 minutter til de er "smilende". Avkjøl i kaldt vann.
2. Del brokkoli i fine buketter, og kok dem i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
3. Kok ris og bland med sambal oelek og bbq-saus. Fyll risen i små skåler, press lett og vend risen over på tallerkener. Legg spinat og biff på toppen.
4. Skrell eggene og rull dem i chilipulver før servering
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 04/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.