Dagens rett: Pastasalat med spekeskinke
En enkel og frisk rett som passer like godt til lunsj og kvelds som til middag.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
8 skive spekeskinke
500 g pasta penne
1 ts salt
½ stk sitron
3 stk tomat, gjerne klasetomater
100 g ruccula
1 stk fersk mozzarella
½ ts kvernet sort pepper
2 ss ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte:
1. Kok pastaen i vann i 10-12 minutter.
2. Tilsett salt og saft fra ½ sitron. Avkjøl pastaen.
3. Skjær spekeskinke, tomater, ruccula og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt. Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 07/07 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.