Dagens rett: PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt

En rask og kjempegod rett.

Dagens rett: 
					
	






	PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt
Dagens rett: PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt
Sist oppdatert
Stekt ris er kanskje mer kjent enn stekte nudler? Her blir nudlene og svinekjøttet deilig smakssatt med sødme og syre.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 6 ss soyaolje
  • 2 ss hakket rødløk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 600 g risnudler
  • 8 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 2 ts syltet turnip eller nepe
  • 4 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 4 ss tamarindsaus
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss sukker
  • 1 stk purre (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 4 dl ferske bønnespirer
  • 2 ts chilipulver
  • 6 ss hakkede peanøtter
  • Slik gjør du

    1. Legg risnudlene i lunkent vann i ca. 5 min. Hell av vannet.

    2. Stek svinekjøtt og tofu raskt i varm olje, ha i rødløk og hvitløk etter ett minutt. Stek videre i ett par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.

    3. Ha i oppbløtte nudler sammen med turnip, fiskesaus, tamarindsaus, østerssaus og sukker. Husk hele tiden å blande og bevege godt i pannen slik at det ikke svir seg.

    4. Tilsett chilipulver, kinesisk purre og bønnespirer. Trekk pannen til siden og bland alt godt sammen. Dryss over knuste peanøtter og retten er klar til servering.

    TIPS: Press gjerne litt fersk sitron over, den syrlige smaken passer godt til sødmen i retten.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også