Dagens rett: Pad Piew Hwan Gai

Sur-søt kyllingwok.

Dagens rett: Pad Piew Hwan Gai
Dagens rett: Pad Piew Hwan Gai
Sist oppdatert
Denne thailandske kyllingwoken med sur-søt saus er enkel å lage, til tross for den lange ingredienslista. Dessuten smaker den kjempegodt.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 4 båt hvitløk i tynne skiver
  • ½ stk slangeagurk i skiver
  • ½ stk blomkål i små buketter
  • 2 stk løk i store flak
  • 4 stk gulrot i skiver
  • 2 stk rød paprika i biter
  • 2 stk tomat i båter
  • ca. 3 ss sukker
  • ca. 2 ss tomatpuré
  • ca. 1 ½ ss eddik
  • ca. 1 ss potetmel
  • 3 dl vann
  • ca. 1 ts fiskesaus (asiatisk) eller smak til med salt
  • evt. litt pepper
  • 240 g basmatiris
  • Slik gjør du

    1. Skjær kyllingfiletene i strimler. Ha hvetemel, salt og pepper i en pose og tilsett kjøttet. Rist posen for å blande alt godt.

    2. Gjør klar alle grønnsakene og ingrediensene til den sur-søte sausen.

    3. Kok risen som anvist på pakken.

    4. Varm olje i en wok og stek hvitløk og kyllingstrimler til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett grønnsaker og la dem frese med 1-2 minutter.

    5. Tilsett sukker og sammenrørt tomatpuré og eddik. Hell over vann og potetmelsjevning (potetmel rørt ut i vann). Varm opp til det koker, og trekk pannen fra platen. Smak til med fiskesaus (salt), pepper og eventuelt mer sukker eller eddik før servering.

    Server sur-søt kyllingwok fra Thailand med kokt ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 16/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også