Dagens rett: Ostepai med kesambunn
Nydelig fredagsmat som attpåtil er sunn!
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 12
Ingredienser:
Paiskall
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1 ½ dl Sans kesam Mager
½ ts salt
2 ss vann
Fyll:
1 ss meierismør
1 stk. løk grovhakket
150 g bacon i biter
1 stk. vårløk
250 g jarlsberg eller annen modnet ost
4 stk. egg
2 ½ dl matfløte
2 ss frisk gressløk finklippet
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til paiskallet i en food prosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer paiformen (Paiform ca. 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet ved 200 grader i 15 minutter.
Fyll:
Sviss løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter. Riv osten eller kjøp ferdig revet ost. Bland egg, fløte og gressløk. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 grader i ca 20 minutter.
Server paien lunken med en frisk salat.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 13/03 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.