Dagens rett: OL-Burger

Har du laget burger før sa du? Vel, dette er burgeren for deg som vil legge litt mer arbeid mellom de to burgerbrød!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:


600 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
1 ts pepper
½ dl vann
2 ss margarin eller olje til steking

8 skive bacon
2 stk chilipølse delt på langs
4 stk egg

8 blad isbergsalat
8 skive bifftomat
1 stk løk i ringer

4 stk grove hamburgerbrød
2 ts grovkvernet pepper
1 ts salt

Fremgangsmåte:

1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

3. Stek bacon og la det renne av på litt papir.

4. Stek burgerne på sterk varme i ca. tre minutter på hver side. Når burgerne snus kan du ha i pølsene i den samme pannen.

5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med salat, tomat, hamburger, pølser, bacon og løk. Topp det hele med et stekt egg.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også