Dagens rett: Mexepai

Lag en stor mexepai!

Dagens rett: 
					
	





	Mexepai
Dagens rett: Mexepai
Sist oppdatert
Pynt med tortillachips og server med salat, salsa og rømme.

Porsjoner: 6

Ingredienser

Paibunn:
  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann
  • Mexefyll:
  • 4 skive bacon
  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk hakket løk
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk grønn paprika
  • ½ boks hermetiske maiskorn
  • 1 pose tacokrydder + vann som angitt på posen
  • 1 glass tacosaus
  • 1 stk egg til pensling
  • ½ pose tortillachips
  • Slik gjør du

    1. Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

    2. Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk til paien. Kjevle ut resten av deigen og dekk formen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.

    3. Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta ut baconet og stek kjøttet (stek i et par omganger). Tilsett hakket løk, paprika, mais, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet.

    4. Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Trykk deigen godt inntil kantene og renskjær deigen. Trykk ut små hjerter av deigrestene og lim dem på til pynt med sammenvispet egg. Lag et hull i deigen, slik at dampen slipper ut. Pensle resten av lokket med egg.

    5. Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1/2 time. Pynt med tortillachips.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også