Dagens rett:  Lutefisk med bacon

Her får du luksusvarianten!

Dagens rett: 
					
	






	Lutefisk med bacon

Dagens rett:  Lutefisk med bacon

Publisert Oppdatert
Hva er vel lutefisk uten bacon! Her får du luksusvarianten, nemlig et godt stykke fisk fra den tykkeste delen omsvøpt av en raus baconskive. Resten av fisken damper du som vanlig.

Porsjoner: 6

Ingredienser
  • ca. 1 ½ kg lutefisk fra ryggfileten
  • ca. 12 skive bacon
  • 1 ½ ss smør
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ ts grovkvernet pepper
  • Slik gjør du

    1. Skjær fileten fra skinnet, og del den i fire porsjonsstykker.

    2. Rull to skiver bacon rundt hvert stykke og fest med en tannpirker.

    3. Brun stykkene forsiktig rundt baconsiden. Sett dem så i en ildfast form. Krydre og stek til fisken er gjennomstekt, 200 °C i 30-40 minutter.

    Server med sennepssaus, erterstuing og kokte poteter.

    Erterstuing

    Porsjoner: 6

    Ingredienser
  • 6 dl grønne erter
  • 1 ½ ss smør
  • 2 ¼ ss hvetemel
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ ts sukker
  • Slik gjør du

    1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.

    2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca 1,5 time. (Vannet bør stå kant i kant med ertene når de er ferdig kokte.)

    3. Smelt smør i en kjele, rør inn melet.

    4. Tilsett jevningen i ertene og la stuingen småkoke i 10 minutter. Smak til med sukker og salt.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag