Dagens rett: Lutefisk med bacon
Dette er luksusvarianten av lutefisk; et stykke fisk fra den tykkeste delen omsvøpt av en raus baconskive.
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
ca. 1 kg lutefisk fra ryggfileten
ca. 8 skive bacon
1 ss smør
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper
Fremgangsmåte:
1. Skjær fileten fra skinnet, og del den i fire porsjonsstykker.
2. Rull to skiver bacon rundt hvert stykke og fest med en tannpirker.
3. Brun stykkene forsiktig rundt baconsiden. Sett dem så i en ildfast form. Krydre og stek til fisken er gjennomstekt, 200 °C i 30-40 minutter.
Server med sennepssaus, ertepuré og kokte poteter.
- Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 21/12 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.