Dagens rett: Lasagne
Overrask med en lasagne laget helt fra bunnen av i kveld!
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
1 stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann
Ostesaus:
1 ss smør / margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk 3 ss revet parmesan eller annen hvitost
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
¼ ts malt muskat
9 stk lasagneplater
2 dl revet hvitost
Fremgangsmåte:
1. Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
2. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Bland inn basilikum. Sett til side.
4. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
5. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
6. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
7. Legg lagvis lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus i en ildfast form. Start med lasagneplater og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost.
8. Stekes på 225° C i ca. 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.
9. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres, slik at den får "satt" seg.
Server med godt brød og salat.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 16/10 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.