Dagens rett: Lapper med blåbær og krem
Nydelige lapper laget av det du har i skapet.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Ingredienser:
3 ss smør
4 dl hvetemel
3 dl melk
5 stk egg
½ dl sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver
3 dl kremfløte
ca. 2 dl blåbærsyltetøy
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre, gjerne i en matprosessor. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek lappene i litt smør i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.
Server lappene lune med pisket kremfløte og blåbærsyltetøy.
Tips: Rislapper smaker også kjempegodt! Rør inn rester av risgrøt i lapperøren. Spe eventuelt med litt melk dersom røren blir tykk.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no
- .
Denne saken ble første gang publisert 19/12 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.