Dagens rett: Lammekjøttboller med tilbehør
Saftige kjøttboller med bulgursalat og yoghurtdressing. Bollene kan serveres kalde eller varme.
Lammekjøttboller
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
400 g lammedeig
2 skive loff uten skorpe
4 ss melk
150 g cottage cheese
1 stk. rødløk
1 båt hvitløk
1 stk. egg
1 ts salt
1 krm pepper nykvernet
2 ss bladpersille finhakket
1 ts garam masala
2 ss smør
Fremgangsmåte:
Kutt loffskivene i terninger og trekk de i melk et par minutter. Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til alt er godt blandet. Form massen til små kjøttboller. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.
Bulgursalat
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
200 g bulgur
2 ss smør
½ ts salt
2 båt hvitløk
2 ss olivenolje
saften av 1 stk. sitron
2 ss bladpersille finhakket
2 ss frisk timian finhakket
salt og pepper nykvernet
Fremgangsmåte:
Kok og trekk mengden med bulgur etter anvisningen på pakningen. I tillegg tilsettes smør i vannet. Tilsett finhakket hvitløk, olje og sitronsaft, mens bulguren er varm. Avkjøl bulguren og tilsett finhakket frisk, persille og timian.
Yoghurtsaus med tomat
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Porsjoner: 4
Ingredienser:
1 ss smør
2 båt hvitløk
½ ts spisskummenfrø
3 dl matyoghurt
½ ts paprikapulver
2 stk. klase tomat
4 stk. vårløk
2 ss frisk mynte finhakket
salt og pepper nykvernet
Fremgangsmåte:
Varm smør i en kjele tilsett finhakket hvitløk og spisskummenfrø. La det surre på svakvarme i ca. 2 minutter.
Ta kjelen av platen og la blandingen bli kald.
Hell matyoghurt i en bolle. Tilsett hvitløkblandingen og parikapulver og rør godt.
Ha i finhakket tomat, vårløk og mynte, og smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt i noen timer eller natten over.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 11/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.