Dagens rett: Lam i pita

Renskåret lammekjøtt som krydres med spennende krydder. Enkelt, men likevel godt. Serveres i pitabrød, men kan også serveres med ris eller stekte potetbåter.

PÅSKEMIDDAG: Restene av påskelammet kan du gjenbruke med nye spennende smaker.
PÅSKEMIDDAG: Restene av påskelammet kan du gjenbruke med nye spennende smaker. Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

600 g renskåret lammekjøtt
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkssalt
1 ts frisk oregano
1 ts frisk koriander
1 ts karve
1 ss hvetemel
4 stk. pitabrød
4 stk. salatblad
2 stk. tomat

Fremgangsmåte:

1. Oregano, koriander og karve knuses i en morter eller plastpose. Tilsett resten av krydderet og bland godt.

2. Skjær kjøttet opp i tynne strimler og vend det i krydderblandingen. Varm olje eller margarin i en stekepanne og stek kjøttet ved sterk varme.

3. Varm pitabrød som beskrevet på pakken. Fyll pitabrødene med det stekte kjøttet sammen med en salat, f. eks strimlet bladsalat, bønnespirer, tomatbåter og eddikdressing.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også