Dagens rett: Laksewok

Lynrask fiskerett.

Dagens rett: Laksewok

Dagens rett: Laksewok

Publisert Oppdatert
Retten har smaker som minner om ferietider. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige med.

Porsjoner:4

Ingredienser:
  • 600 g laksefilet i terninger
  • 4 stk vårløk i skiver
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 1 stk rødløk i båter
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 4 stk frisk sjampinjong i båter
  • 4 stk rød cherrytomat delt i to
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss olje til steking
  • Woksaus:
  • ½ dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • ½ ts maisstivelse (maizena)
  • Slik gjør du

    1. Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.

    2. Stek fiskebitene til de er gylne på alle sider. Legg til side.

    3. Wok alle grønnsakene på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.

    4. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.

    Server med kokt ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag