Dagens rett: Laksewok

Lynrask fiskerett.

Dagens rett: Laksewok
Dagens rett: Laksewok
Sist oppdatert
Retten har smaker som minner om ferietider. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige med.

Porsjoner:4

Ingredienser:
  • 600 g laksefilet i terninger
  • 4 stk vårløk i skiver
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 1 stk rødløk i båter
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 4 stk frisk sjampinjong i båter
  • 4 stk rød cherrytomat delt i to
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss olje til steking
  • Woksaus:
  • ½ dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • ½ ts maisstivelse (maizena)
  • Slik gjør du

    1. Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.

    2. Stek fiskebitene til de er gylne på alle sider. Legg til side.

    3. Wok alle grønnsakene på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.

    4. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.

    Server med kokt ris.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 13/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også