Dagens rett: Kyllingnuggets
Hjemmelagde kyllingnuggets er enkelt å lage, og mye bedre på smak enn de du finner i frysedisken!
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk. kyllingfilet
2 stk. egg
2 ss melk
½ ts salt
3 skive brød
4 ss hvitost
2 ss olje
2 ss smør
Salsa:
3 stk. tomat
½ stk. slangeagurk
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 ss kruspersille, finhakket
Yoghurtdipp:
2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell
2 ss chilisaus
Fremgangsmåte:
Skjær kyllingfileten på langs, i fingertykke strimler. Visp sammen egg, salt og melk i en dyp tallerken.
Riv brødskivene på et rivjern eller i en foodprosessor. Bland brødraspet med revet hvit ost.
Dypp kyllingstrimlene først i eggeblandingen og deretter i brødblandingen.
Varm smør og olje i en stekepanne, legg kyllingstrimlene i og la dem steke i 5 - 6 minutter, til de er jevnt brune og gjennomstekte.
Lag salsa av finkuttet tomat og agurk, blandet med mais og finhakket kruspersille. Bland matyoghurt med chilisaus.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 24/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.