Dagens rett: Kyllingkjøttkaker

Gammel klassiker med ny vri!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 3


Ingredienser:

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. egg
1 ts salt
½ ts pepper
¼ ts malt muskat
smør til steking

1 pose kjøttkakesaus

Kålstuing:
ca. 600 g hodekål
1 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
½ ts salt
¼ ts malt muskat

Fremgangsmåte:

Rør kjøttdeigen godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.

Lag brun saus av pose og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.

Skjær kålen i litt store biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. Lag hvit saus ved å smelte smøret, røre i melet og spe litt og litt med melken. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat.

Server kyllingkjøttkakene med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også