Dagens rett: Kylling på potetseng

Herlig til kveldskosen!

Dagens rett: Kylling på potetseng

Dagens rett: Kylling på potetseng

Publisert Oppdatert
Å steke kyllingstykkene på toppen av gratinerte poteter er kjempesmart. Dessuten er det veldig godt. Salat er supert ved siden av.

Porsjoner: 4

Ingredienser

8 stk. kyllinglår naturell

Fløtegratinerte poteter:
  • 10.67 stk potet
  • 1 ¿ ts salt
  • 0.67 ts pepper
  • 4 dl melk eller halvparten fløte og melk
  • 1 ¿ ss smør
  • 1 ¿ ts salt
  • 0.67 ts pepper
  • 1 ¿ dl revet hvitost
  • Slik gjør du

    1. Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i ildfast form og fordel salt og pepper innimellom. Hell over melk/fløte. Sett formen i ovnen ved 225 °C ca. 15 minutter.

    2. Mens potetene står i ovnen pensler du kyllingstykkene med smeltet smør og drysser dem med salt og pepper. Legg kyllingen oppå potetene og steker videre i ca. 40 minutter.

    3. Strø revet ost over og stek kyllingstykkene til de har fått gyllen osteskorpe, ca. 5 minutter.

    En frisk salat ved siden av er prikken over i`en.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag