Dagens rett: Kylling chop suey

Du har sikkert spist kylling chop suey på kinesisk restaurant. Hva med å lage den selv?

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g kyllingfilet
ca. 2 ss maisstivelse (maizena)
ca. 2 ss olje til steking
1 stk løk
3 stk gulrot
1 ss hakket frisk ingefær
1 boks hermetisk wokmiks (wokgrønnsaker)
4 stk vårløk
3 dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss soyasaus
ca. 1 ss soyasaus
ca. 1 ss østerssaus (oyster sauce)

Fremgangsmåte: Skjær kyllingkjøttet i strimler. Del løken i tynne båter, gulrøtter og vårløk i tynne skiver. Ha ingrediensene til sausen klar.

Vend kyllingstrimlene i maisstivelse og stek dem raskt i olje til de er gjennomstekt. Ta kjøttet ut og fortsett med løk, gulrot og ingefær. Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene er omtrent møre og tilsett de hermetiske wokgrønnsakene sammen med vårløk. Hell over hønsebuljong og kok opp. Smak soyasaus, østerssaus og eventuelt salt og pepper.

Server chop suey med jasminris.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag