Dagens rett: Kylling- og pastasalat
Med hjemmelaget marinade blir pastasalaten noe utenom det vanlige!
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk. kyllingfilet
Marinade:
3 båt hakket hvitløk
½ potte hakket frisk basilikum
½ stk. purre
1 dl olivenolje
½ dl soyasaus
saften av 1 stk. lime
2 ss brunt sukker
Pastasalat:
5 dl kokt pasta
ca. 150 g ferdigkuttet salatblanding
3 stk. tomat
2 ss ristede pinjekjerner
kvernet pepper og dryss av flaksalt
Dressing:
1 glass pesto
3 dl crème fraîche
Fremgangsmåte:
Skjær kyllingfiletene i biter og mariner dem noen timer (evt. natten over).
Stek kyllingbitene i marinaden på middels varme i 2-3 minutter til bitene er gjennomstekt.
Lag salaten og bland inn dressingen. Legg kyllingbitene over og server med ferskt brød.
Tips:
Det smaker også godt med oliven og fetaost i denne salaten.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 21/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.