Dagens rett: Kjøttdeigwok i karri

Også kjøttdeig egner seg som wokmat. Ved å tilsette masse gode grønnsaker, får du en lettvint og sunn middagsrett.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

400 g kjøttdeig
1 stk gulrot
1 stk purre
1 stk rød paprika
½ stk finsnittet kinakål
1 ts karri
½ ts salt
½ ts pepper

Saus:
½ dl appelsinjuice
2 dl vann
4 ss sitronsaft
1 ss maisstivelse (maizena)
2 ss peanøttolje

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en wok. Stek kjøttdeigen raskt i porsjoner under omrøring. Ta den opp og legg til side.

Finhakk gulroten, purre og paprika. Stek dette ca. 1 minutt i woken. Legg kjøttdeigen tilbake sammen med grønnsakene i woken. Tilsett karri, salt og pepper.

Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Smak til.

Server woken nylaget med ris til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 12/09 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også